Felhő Szelet
Hozzávalók a tésztához:
25dkg liszt,10 dkg porcukor,5dkg margarin,1 tojás,1 tojássárgája,1 ek.méz,1 ek.rum,1 kiskanál szódabikarbóna.
Vaníliás krémhez:
1 liter tej,2 cs.vaníliás puding,20dkg margarin,15dkg porcukor,2 cs.vaníliás cukor,3 tojássárgája,2 ek.liszt.
5dl hulala tejszín.
A tészta elkészítése:A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze,és osszuk két részre.Nyújtsuk ki vékonyra,majd lisztezett tepsi hátán kb.200 fokon pár perc alatt két lapot süssünk belőle.A felső lapot kockázzuk fel akkorára amekkorára majd a sütit szeretnénk felvágni.
Krém elkészítése:A pudingport keverjük össze a liszttel,majd adjuk hozzá a tojássárgákat,és lassan adagolva,folyamatos kevergetés melett a tejet.Főzzük sűrűre ,majd hűtsük ki.A margarint keverjü ki a porcukorral,és a vaníliás cukorral,majd ha kihűlt a pudingos krémünk a kettőt keverjük össze.
A tejszínt verjük kemény habbá.
Az egészben hagyott lapot tegyük egy tálcára,kenjük rá a sárga krémet,erre tegyük a felvert tejszínhabot,majd helyezzük rá a felvágott tésztalapokat,és pocukorral megszórva tálaljuk.Hagyjuk állni legalább egy éjszakát,különben nem fogjuk tudni szépen szeletelni.
JÓ ÉTVÁGYAT!