Hagyományos házi kenyér
Hozzávalók:90 dkg liszt,2,5dkg élesztő,kb.7dl langyos víz,2 teáskanál só,4 teáskanál cukor,3 ek.olaj.
Elkészítés:90 dkg lisztet,a cukrot,a sót összekeverem.Fél csomag élesztőt elkeverem egy bögrében kb.1dl langyosnál melegebb vízzel,ha feloldódik ráöntöm az előkészített lisztre,majd hozzáöntök még 5 dl langyos vizet,ezután hozzáadom a 3 evőkanál olajat.Összegyúrjuk, szükség szerint lisztezzük akár 10-20 dkg is belemehet a gyúráskor.
Kelesztés ideje 2 óra,utána átgyúrom,és még egy órán át kelesztjük,utána megint átgyúrjuk,és 25-30 percig kelesztjük a sütőedényben.Kelesztés után tojással megkenjük,behasogatjuk késsel.180 fokon 50 percig sütjük.
A képen látható kenyér dupla adagból készült!